Vanavond hadden wij weer een Poorters Maaltijd die een succes was. Het thema Saint Patrick’s Day zei de meeste mensen niets maar de gerechten die op tafel verschenen smaakten er niet minder om.
Onze prinsessen van het ‘Ierse keukeneiland’ verrasten ons met een smakelijk Ierse prei-doperwten soep met landbrood, gevolgd door een Irish Stew, waar zij een liter Guinness in hadden gekieperd. (Alcohol verdampt na verhitting, maar het gaf de stew zijn onmiskenbare smaak). Om vervolgens af te sluiten met een Irish Trifle, laagjes cake, met zelfgemaakte custard, slagroom en ‘A wee bit of Irish Whiskey’. Voor de liefhebbers was er ook nog een glaasje Ierse whiskey.
Als je denkt “ik zou ook wel eens bij zo’n Poorters Maaltijd aanwezig willen zijn!” meld je nu dan alvast aan. De volgende staat gepland voor 20 april. Het thema dat weet ik nog niet… maar na al het groen van deze maaltijd en de komende 50ste verjaardag van een bekende landgenoot zou het best eens ‘Oranje’ kunnen zijn. Gek genoeg komt dan als eerste Koninginnesoep bij mij op, koffie met paleisbanket… worteltaart… en ehh…