Recepten

De tijd vliegt… het is al weer (bijna) herfst, terwijl we net aan de zomer zijn gewend. ……………………………………………..
Ook nu weer lekkere recepten met producten van het seizoen.

VOORGERECHT

PDF van de recepten:
Arabische kippensoep met kikkererwten en komijn
Aubergine carpaccio met rauwe ham en roquefort
Gevulde appel met frisse witlofsalade
Paddenstoelenterrine met ham
Rosbief met paddenstoelen en kaas
V Gegratineerde peer met gorgonzola
V Gekarameliseerde uien-tarte Tatin
V Gepofte bietjes met geitenkaas en pistachenoten
V Prei-terrine met geitenkaas
V Romige paddenstoelensoep

BIJGERECHT

PDF van de recepten:
Geroosterde rollade met gestoofde appeltjes
Geroosterde sperziebonen met spekjes en krieltjes
Kruidig gehaktbrood met pecan en rozijnen
Pastinaakpuree met bacon
Varkensrollade met spek en appelglazuur
V Bleekselderij gratin
V Geroosterde bloemkool met kurkuma-yoghurt
V Gratin van zoete aardappel en knolselderij
V Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas
V Zoete-aardappeltaartjes met rode ui en salie

HOOFDGERECHT

PDF van de recepten:
Argentijnse vleespastei
Hachee met rodekool en peterseliepuree
Kiptajine met pruimen
Pastei met pruimen en appel
Shakshuka uit de oven met chorizo
V Geroosterde groenten met feta en walnotendressing
V Linzenstoofpotje met paddenstoelen en broccoli
V Locro de zapallo – Peruaans pompoengerecht
V Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst
V Vega shepherd’s pie

NAGERECHT

PDF van de recepten:
V Crêpes met gebakken peertjes en karamelsaus
V Druiven-citroencake met olijfolie
V Gebakken rijstdessert met marmeladesiroop
V Gepocheerde pruimen met specerijenkwark
V Gevulde peer met noten en honingroom
V Panna cotta met steranijs en espresso-amandelsiroop
V Peer van de grill met stracciatella-ijs
V Poire belle Hélène
V Pompoenbroodpudding met rozijnen
V Stoofpeertjes in rode wijn

LUNCH

PDF van de recepten:
Bruine bonensoep
Burger met zuurkool
Salade van beenham met frambozen-notendressing
V Aardappelfrittata met paddenstoelen
V Bospaddenstoelenragout
V Gestoomde broccolisalade met quinoa en sesam-avocadodressing
V Pizza bianca met druiven, vijgen, geitenkaas en walnoten
V Spruitjessalade met dadels, amandelen en citrus vinaigrette
V Vijgensalade met cannellinibonen, ricotta en pijnboompitten
V Welsh rarebit met paddenstoelensalade