1e Poorters maaltijd

dsc00796Afgelopen vrijdagmiddag hielden wij onze vuurdoop qua Poorters Maaltijd. Het gekozen thema was Oktoberfest en om in de stemming te komen was de tafel gedekt met de Beierse kleuren, blauw-wit.

De keukenprinses en -prins waren nog druk bezig toen de eerste deelnemers zich melden. Het is altijd even lastig als je met een oven mag werken die veel kan, maar waar geen gebruiksaanwijzing van is. Uiteindelijk kwam alles loeiend heet op tafel.

Op het menu stonden een aantal gerechten die zo uit de goedburgerlijke Beierse keuken konden komen, zoals een variatie op Reibekuchen, bratwurst*, een kleurrijke groene bonenschotel, een koude zuurkoolsalade en als toetje… een warme apfelstrudel met warme vanillesaus. *Wegens een allergie van een van de deelnemers werd gekozen voor rund- ipv varkensvlees.

Aan tafel kwamen de gesprekken ook lekker op gang, vooral omdat de aanwezigen elkaar voor het merendeel niet kenden. Dat is ook één van de doelstellingen van De Roze Poort, mensen in contact brengen met elkaar.

Eten zorgt ervoor dat men ook over eten praat, er werden al snel ideeën geopperd voor een maaltijd in de toekomst, iets dat wij ook zeker zullen gaan doen. De tweede maaltijd zal op vrijdag 28 oktober worden gehouden en heeft als thema ‘Halloween’ waar wij ook nog een ondertitel aan hebben gegeven, Griezelig Lekkere Gerechten.

Aanmelden kan via onze contactpagina, gebruik als onderwerp Maaltijd en vermeldt je NAW gegevens**, maar ook of je allergies bent voor een bepaald product. Wij proberen zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Aanmelden kan t/m 26 oktober, afmelden kan tot 27 oktober 12 uur.

De maaltijd kost € 7,50 per persoon, wij schenken ook wijn, bier of fris voor een laag bedrag om de drempel om mee te eten ook laag te houden.

Wij hopen je snel te ontmoeten!

**NAW = Naam, Adres, Woonplaats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s