Het is een feit

De officiële opening van De Roze Poort is geschied. Terwijl Duo Wilde Orchidee optrad, stapte wethouder Welzijn en Zorg, Eric van der Burg 45 minuten eerder binnen. Hij zong mee met het duo en de bezoekers, maar ging ook rond met de snacks en de drankjes.

Om 17:30 uur, na een korte toespraak van Peter Schröder, de DRP team-manager, werd door de wethouder het lint doorgeknipt, waarmee de opening officieel werd bekrachtigd.

Foto: Bouko Bakker
Van links naar rechts: Robert Anthony, daarachter Fred Peeters, Charl Bakker, Peter Schröder, Eric van der Burg, Nicky de Boer, Adrie van Diemen, Jelly van der Goot, Thom Rijpstra en fotograaf Pieter Dammen. Deze foto is van: Bouko Bakker

Als dank werd de wethouder Ere-Poorter van De Roze Poort (DRP) en hij ontving een aangepaste ets én sleutel van onze naamgever, de Muiderpoort.

drp-muiderpoort-evdb

Andere foto’s van deze middag, gemaakt door Pieter Dammen, zullen binnenkort te zien zijn. Daar zullen wij ook ons team beter aan u voorstellen.

Hieronder de tekst van de korte toespraak:

Geachte wethouder, geachte aanwezigen,

Welkom bij de opening van ‘De Roze Poort’. In deze ‘Week tegen Eenzaamheid’ leek het ons een goede zaak om ons initiatief onder de aandacht te brengen, met een officiële start.

Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Verbinden speelt een sleutelrol bij het aanpakken van eenzaamheid. Dat begint al bij jezelf. Want bij eenzaamheid voel je het gemis van verbondenheid met anderen. Je kunt er wat aan doen. Bijvoorbeeld door te proberen nieuwe contacten aan te gaan. Of door bestaande contacten te verbeteren.

Voor de een is dit het normaalste zaak in de wereld, voor de ander een gekoesterde wens of een herinnering van hoe het ooit was met hun partner. Weer anderen genieten van hun vrijgezel zijn. Maar allemaal hebben zij één ding gemeen… samen zijn, zonder verplichtingen, heeft ook zo zijn voordelen.

Een praatje over hoe bijvoorbeeld je dag was, een maatje waar je mee cultuur opsnuift, of een terrasje pakt, of gewoon iemand die een eindje met je gaat fietsen of wandelen.

In de hetero-gemeenschap zijn er vaak, als de partner er niet meer is, de kinderen waar je een band mee hebt. In de LGBT-gemeenschap is die tweede generatie er vaak niet. Of men is de eeuwige vrijgezel die ‘nooit de ware’ is tegengekomen omdat het geloof of de opvoeding dit verbood, of omdat de buurt een bepaalde druk op je neerlegde.

De groep 50-plus ouderen mét en zonder partner willen wij graag samenbrengen. De Roze Poort doet dit al via een Roze Koffie Inloop en een Roze Levenskunst gespreksgroep in stadsdeel Noord. Maar op DEZE locatie willen wij de buurt samenbrengen door het serveren van een maaltijd en op die manier zorgen dat zij in contact komen met gelijkgestemden. Voor dat praatje, gezelligheid, het bekijken van een film of het zien van een uitvoerend artiest.

En ben je jonger dan 50 en heb jij ook behoefte aan een praatje, een spreekwoordelijke schouder of gewoon aangenaam bij elkaar zijn, dan ben je natuurlijk ook welkom!

Wij danken Amsta – De Poort voor het beschikbaar stellen van deze locatie.

SAMEN gaan wij het maken!

En nu geef ik graag het woord aan de wethouder, Eric van der Burg.

Op 14 oktober wordt de eerste maaltijd geserveerd, met als thema Oktoberfest.

2 gedachten over “Het is een feit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s