ZUID EUROPA + MIDDEN OOSTEN

FONDUE HOOFDGERECHT
Chinese fondue
Fondue Bourguignonne
Kaasfondue met geitenkaas, krieltjes en spek
Kaasfondue op z’n Zaans
Kaasfondue
V Kaasfondue met basilicum en notenciabatta
V Kaasfondue met Parmezaanse kaas en mozzarella
V Kaasfondue in brood
V Kaasfondue in een pompoen
V Kaasfondue met 3 kazen en cider
V Kaasfondue met 4 kazen, groenten en stokbrood
V Kaasfondue met 4 kazen, groenten en stokbrood
V Kaasfondue met boerenkaas, groenten en krieltjes
V Kaasfondue met broccoli en brood
V Kaasfondue met donker bier en gepofte knoflook
V Kaasfondue met Fourme d’Ambert
V Kaasfondue met geitenkaas en walnoten
V Kaasfondue met geitenkaas, honing en tijm
V Kaasfondue met gin, steranijs en wintergroenten
V Kaasfondue met harde cheddar en bier
V Kaasfondue met paddenstoelen en herfstgroenten
V Kaasfondue met pesto en zongedroogde tomaatjes
V Kaasfondue met rosé
V Kaasfondue met soldaatjes
V Kaasfondue met spinazie en gorgonzola
V Kaasfondue met truffel
V Kaasfondue mini met pistache en abrikozen
V Kaasfondue op z’n Caribisch
V Kaasfondue op z’n Hollands – kerst editie
V Kaasfondue op z’n Iers
V Kaasfondue op z’n Italiaans
V Kaasfondue op z’n Italiaans – pittig
V Kaasfondue op z’n Leids
V Kaasfondue op z’n Mexicaans
V Kaasfondue op z’n Provençaals
V Kaasfondue op z’n Texels
V Kaasfondue op z’n Zwitsers
V Kaasfondue uit de Alpen
V Kaasfondue uit de Savoie
V Kaasfondue van 3 buitenlandse kazen en prosecco
V Kaasfondue van het seizoen – lente
V Kaasfondue van het seizoen – zomer
V Kaasfondue van het seizoen – herfst
V Kaasfondue van het seizoen – winter
V Kaasfondue zonder alcohol

NAGERECHT
Z Butterscotchfondue met vanille
Z Choco fondue – grand dessert
Z Choco-amandelfondue
Z Drie kleuren chocoladefondue
Z Gezouten karamelfondue met banaan
Z Marshmallow en fruitfondue met mascarpone

Een frittata is een gerecht uit Italië. Het woord frittata kan ruwweg naar het Nederlands vertaald worden als ‘gebakken’.

Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor.

De ‘moderne’ frittata is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. Het wordt gemaakt van ei met geraspte kaas, kwark, aardappel, ui, peper en andere kruiden zoals de tuinkruiden oregano, tijm en rozemarijn. Bij het klaarmaken gebruikt men meestal boter en/of olie.

VEGA FRITTATA

+Frittata basisrecept
V Frittata di spaghetti
V Frittata met aardappel en paddenstoelen
V Frittata met aardappel, gekarameliseerde ui en gorgonzola
V Frittata met artisjok
V Frittata met asperges, rode biet en radijsjes
V Frittata met bloemkool en geitenkaas
V Frittata met bloemkoolrijst
V Frittata met broccoli, peultjes en krieltjes
V Frittata met broccoli, rode ui en geitenkaas
V Frittata met broccoli
V Frittata met brood en aardappel
V Frittata met courgette en feta
V Frittata met courgette en harissa
V Frittata met courgette en oude kaas
V Frittata met courgette, babymaïs en geitenkaas
V Frittata met falafelballetjes, broccoli en feta
V Frittata met fusilli, kerstomaatjes en fontina
V Frittata met groene asperges en zwarte olijven
V Frittata met groene asperges
V Frittata met groente en geitenkaas
V Frittata met kerstomaatjes, mozzarella en basilicum
V Frittata met oosterse groenten
V Frittata met pompoen en geitenkaas
V Frittata met pompoen
V Frittata met prei en Parmezaanse kaas
V Frittata met quinoa, aubergine en Parmezaan
V Frittata met shiitake en wilde knoflook
V Frittata met snijbonen en geitenkaas
V Frittata met snijbonen
V Frittata met spruitjes en geitenkaas
V Frittata met trompettes de mort en cantharellen
V Frittata met uien
V Frittata met verse kruiden, shiitake en oude kaas
V Frittata met zoete aardappel en courgette
V Frittata met zoete uien, courgette en munt
V Frittata spinazie

VIS FRITTATA

Frittata met aardappelen en gerookte zalm
Frittata met garnalen en dille
Frittata met gerookte makreel
Frittata met groene asperges en garnalen
Frittata met kabeljauw en venkel
Frittata met zalm, spinazie en geitenkaas

VLEES FRITTATA

Frittata met 2 kazen, boerenkool en lamsgehaktballetjes
Frittata met cherrytomaat, gehakt en groene asperges
Frittata met ham en artisjokharten
Frittata met ham, aardappel en groene asperges
Frittata met kip en champignons
Frittata met knolselderij en krokant spek
Frittata met paprika, aardappel, prosciutto en ricotta
Frittata met pasta en spekjes
Frittata met pasta, doperwtjes en pancetta
Frittata met prei en rookworst
Frittata met salami en doperwten

FRITTATA MINI’S

++Frittata bites met kurkuma
++Frittata met gerookte zalm en aspergepunten mini’s
++Frittata met ham en kaas mini’s
++Frittata met pancetta en tomaat mini’s
++Frittata met serranoham, tomaat, broccoli en kaas mini’s
++Frittata met spinazie, ham en pijnboompitten mini’s
++V Frittata courgette mini’s

Hummus is een puree op basis van kikkererwten, sesamzaadsaus (tahin) en enkele andere ingrediënten. Hummus is afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Hummus wordt ook gemaakt op basis van andere bonen of erwten maar ook pompoen. Hummus wordt onder andere met pitabrood en Turks brood gegeten. Over een bord hummus wordt meestal wat olijfolie gegoten. Zo’n bord wordt bovendien vaak versierd met wat peterselie, groenten en/of (saus van) scherpe peper. Hummus wordt ook als dip bij falafel geserveerd.

Een aantal ingrediënten zijn makkelijk zelf te maken:
Zelf dukkah maken
Zelf hummus maken
Zelf ingemaakte citroen maken
Zelf labne maken
Zelf tahin maken
Alle recepten zijn vegetarisch/vegan
Hummus klassiek recept
Hummus met aubergine
Hummus met avocado
Hummus met biet
Hummus met chocolade
Hummus met doperwten en koriander
Hummus met erwten, kruiden en limoen
Hummus met feta en koriander
Hummus met gepofte knoflook
Hummus met geroosterde boerenkool
Hummus met kokosmelk, citroen en kurkuma
Hummus met koriander
Hummus met paprika’s en hazelnoten
Hummus met pittige harissa
Hummus met pittige kruidenolie
Hummus met pittige paprika
Hummus met pizzasmaak
Hummus met pompoen
Hummus met wasabi
Hummus met wortel, kurkuma en komijn
Hummus met wortel
Hummus met zhug
Hummus van bieten
Hummus van cashewnoten
Hummus van doperwten en limoen
Hummus van edamame boontjes
Hummus van gegrilde puntpaprika
Hummus van kidneybonen
Hummus van pompoen en kerrie</a
Hummus van reuzenbonen
Hummus van rode paprika
Hummus van witte bonen en doperwten
Hummus van zongedroogde tomaten

Een lekkere maaltijd met Griekse ingrediënten, zon, zee, strand en dat vanuit je eigen huis.

BIJ- EN LUNCHGERECHTEN
Bifteki met feta
Broodje Griekse bal
Ellinika grigora – Griekse quiche
Entrecote met oregano en rozemarijn
Gemismena santouits – gevulde broodjes
Griekse bonensalade
Griekse gehaktballetjes
Griekse gehaktspies van de BBQ
Griekse kip met aardappelen en citroen
Gyros pizza
Keftedes
Knoflookgamba’s met Griekse kruiden
Kofta in tomatensaus
Olijven-fetaburger
Orzo-kip schotel
Pita met merguez en tzatziki
Pitabroodje gezond met kip
Souvlaki
V Auberginesalade met feta en tomaat
V Briam – Griekse groenteschotel
V Falafel met yoghurtsaus
V Feta dip
V Gevulde aubergine met vega gehakt
V Griekse aardappeltjes uit de oven
V Griekse dolmades – gevulde druivenbladeren
V Griekse linzensoep
V Griekse rijstsalade
V Griekse salade met blauwe kaas
V Griekse salsa
V Griekse spinazierolletjes
V Griekse tosti
V Groenteschotel Athena uit de oven
V Hoppa bowl
V Lenteburger met tzatziki
V Ntomatorizo – tomatenrijst
V Olijvenbroodjes met tzatziki
V Orzo met feta en paprika
V Orzo-vegetarische kip schotel
V Pasta met halloumi
V Pasteitjes met feta en prei
V Salade van groene paprika, feta en koriander
V Salade van zoete aardappel met feta en koriander
V Spanakopita-pasteitjes met spinaziesalade
V Sperziebonen met feta en amandelsaus
V Tiropites – Griekse feta hapjes
V Tzatziki
V Watermeloensalade met feta en olijven

HOOFDGERECHTEN
Aubergineschotel met zoete aardappel
Ellinika grigora – Griekse quiche
Gepofte aubergine met yoghurt en kruidenolie
Giouvetsi met orzo
Griekse kip met aardappelen en citroen
Griekse salade met gegrilde watermeloen en spinazie
Griekse tomatenrijst met kip en feta
Gyros schotel met rijst
Gyrosschotel met rijst
Kip gyros bowl
Kip souvlaki met geroosterde groenten
Kip-gyros van de BBQ
Moussaka – makkelijke versie
Moussaka met zoete aardappel
Moussaka
Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat
Ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en saucijs
Pastitio
Pittige linzensoep met pita
Spinazietaart met ham en feta
Stifado
Visminestrone met olijvenbrood
V Courgettekoekjes met feta
V Elliniki spanketia – Griekse spaghetti
V Goudemenes ntomates, courgettes & paprikas
V Griekse bonensoep
V Griekse frittata met feta
V Griekse hartige taart
V Groenteminestrone met olijvenbrood
V Mediterraanse aardappelsalade
V Moussaka vega
V Pittige linzensoep met pita
V Spanakorizo
V Vega kip gyros bowl
V Zoete-aardappelsalade met peultjes, feta en walnoten

NAGERECHTEN
Z Griekse yoghurt met walnoten, pistachenoten en honing
Z Bougatsa – Griekse puddingbroodjes
Z Griekse appeltaart
Z Luchtig Grieks yoghurttoetje
Z Olijfoliecake met Griekse yoghurt cream cheese

Nog even dat vakantiegevoel van zwoele middagen en avonden op een Iberisch terras met lekkere pintxos, tapas of croquettas.

Albóndigas con salsa
Albóndigas
Anchoas de pintxos con pepinillo
Biscoitos de salmão portugueses
Bolinhos de peixe portugueses
Calamares con salsa de ajo y limón
Croquetas con jamón serrano
Croquetas de camarones
Croquetas de jamón manchego y serrano
Croquetas de paella
Empanadas com molho de tomate apimentado
Espinacas de pintxos con champiñones
Frango português no palito
Langostinos de pintxos con bacon y salsa de pimentón
Mexilhões portugueses gratinados com bacon
Pa amb tomàquet
Pintxos con alioli, calabacín a la plancha y camarones al limón
Pintxos con arenque
Pintxos con caballa y pimiento a la plancha
Pintxos con caballa y zanahoria
Pintxos con crema de jamón y alioli
Pintxos con ensalada de atún
Pintxos con huevos revueltos de salmón
Pintxos con pimiento morrón asado, queso feta y crumble de nueces
Pintxos con queso de cabra
Pintxos con queso Idiazabal y jamón serrano
Pintxos con rillette de caballa
Pintxos con rosbif y chimichurri
Pintxos de bacalao con tapenade de aceitunas
Pintxos de Barcelona
Pintxos de pollo con salsa de gazpacho
Pintxos dulce
Pintxos jamón serrano y melón
Pintxos mejillones y pesto de rúcula
Pollo al ajillo
Queso y anchoa
Rollitos de tapas de pimiento con hierbas, alcaparras y piñones
Salmón al cava con alcaparras
Tapas con melón y camarones
Tapas de champiñones con tocino
Tapas de ciruelas con tocino
Tapas de gambas picantes
Tapas de jamón de melón
Tapas de mejillones en salsa de tomate picante
Tapas de pollo con mostaza y miel
Tapenade de sardinha portuguesa
V 3x Pintxos vegetarianos
V Bolas manchegas
V Champiñones con ajillo
V Croquetas de castañas y setas
V Empanadas vegetarianas
V Pan con tomate
V Pan de patata con tomate
V Pimientos de Padrón
V Pimientos naranjas rellenos de queso crema y piñones
V Pintxos con puré de pimentón
V Pintxos manchego y albaricoque
V Rollitos de tapas de calabacín
V Tapas de setas con vinagre balsámico
Esperamos que os guste | Wij hopen dat het u smaakt

Pasta is er in vele soorten en maten, maar voor ovenschotels zijn er maar een aantal echt geschikt. Namelijk conchiglio (schelpje), farfalle (vlinder), penne (pijpje), maccharoni (macaroni), fusilli (wokkel) en cavatappi (slinger). Natuurlijk heb je voor de schotels in lagen natuurlijk nog het lasagne- en sagnarelli blad. Hoe meer ribbels hoe beter, oftewel de saus plakt overal goed aan vast.

Trouwens macaroni is van nature niet Italiaans maar Amerikaans, het is maar dat je het weet.



Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die wordt bereid met dunne pastabladen van circa 10 bij 15 cm. In het Nederlands worden deze bladen lasagnebladen genoemd, in het Italiaans worden ze aangeduid met lasagne (meervoud). Soms wordt ook de complete schotel in het Italiaans met deze term aangeduid, ofwel lasagne al forno (bladen uit de oven). Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland, waar “lasanon” platte deegkoek betekent. De traditionele Italiaanse ovenschotel stamt uit Midden-Italië. In Noord- en Zuid-Italië kan lasagna iets anders betekenen, zoals smalle stroken pasta die al dan niet in de minestrone gaan.

Lasagne al forno
Lasagne bolognese
Lasagne classico
Lasagne met boerenkool en ham
Lasagne met chipolata en champignons
Lasagne met courgette en tomaat
Lasagne met courgette en visfilet
Lasagne met gehakt, champignons en brie
Lasagne met gehakt en kaas-yoghurtsaus
Lasagne met gerookte zalm en visfilet
Lasagne met kabeljauw
Lasagne met pompoen en geitenkaas
Lasagne met ragout van gehakt en champignons
Lasagne met zalm en courgette
Lasagne met zalm en garnalen
Lasagne van courgette met gerookte zalm
Lasagne van flespompoen en kipgehakt
Lasagne van knolselderij met olijven en gehakt
Lasagne van savooiekool
Lasagne op zijn Aziatisch
Lasagnerolletjes met amandel-spinazie pesto
Lasagnerolletjes met tonijn en spinazie
Lasagnerolletjes met zalm en dille-ricotta
Lasagnette met asperges, ham en geitenkaas
Lasagnette met broccoli en gehakt
Lasagnette met kikkererwten, salami en salie

V Lasagne bolognese
V Lasagne met aubergines en mozzarella
V Lasagne met boerenkool en drie kazen
V Lasagne met champignons en truffel-tapenade
V Lasagne met gegrilde groente, ricotta en noten
V Lasagne met gegrilde groenten
V Lasagne met groene groente
V Lasagne met kastanjechampignons en gormas
V Lasagne met linzen-bolognese en ricotta
V Lasagne met paddenstoelen
V Lasagne met ricotta, venkel en tomaat
V Lasagne met romige paddenstoelensaus en citroenolie
V Lasagne met spinazie en kaas
V Lasagne met spinazie en romige pestosaus
V Lasagne op zijn Aziatisch
V Lasagne van aubergine
V Lasagne van pompoen met pastinaak & bloemkool
V Lasagne van mediterrane groenten en puree
V Lasagne van zoete aardappel
V Lasagnepakketjes met kruiden-ricotta
V Lasagnerolletjes met paddenstoelen
V Lasagnerolletjes met spinazie en courgette
V Lasagnette met spinazie en geitenkaas
V Lasagnette met tomatensaus en mozzarella
V Lasagnette van gegrilde groenten

Cavatappi met broccoli en ham
Farfalle met tonijn en mozzarella
Fusilli met gerookte kip
Fusilli met ham en kaas
Fusilli met kip en mascarpone
Fusilli met kruidenroomkaas, ham en broccoli
Fusilli met ricotta en gehakt
Fusilli met tonijn
Maccharoni met broccoli
Maccharoni met gehakt
Maccharoni met kipworstballetjes
Penne met gehakt en prei
Penne met ham, kaas en broccoli
Penne met ham
Penne met ricotta en gehakt
Penne met spekjes en pesto
Penne met spinazie en kip
Penne met zalm en spinazie
Ravioli gegratineerd
Ravioli met mozzarella
Ravioli met paprika
Rigatoni met ricotta en gehakt

V Cavatappi met broccoli en paprika
V Fusilli met 3 kazen en doperwten
V Fusilli met kruidenroomkaas, broccoli en paprika
V Fusilli met ricotta en vega gehakt
V Maccharoni met broccoli
V Penne met bloemkool en pesto
V Penne met courgette
V Penne met ricotta
V Penne met vega gehakt en prei
V Ravioli gegratineerd
V Ravioli met mascarpone en paprika
V Ravioli met mozzarella
V Ravioli met paprika
V Rigatoni met ricotta en prei

Pasta salades zijn er zowel warm als koud. Deels met een Italiaanse omschrijving. Het belangrijkste is dat je geniet.

KOUDE PASTA SALADES
Casarecce con tonno
Casarecce met zalm
Farfalle met chorizo, manchego kaas en olijven
Farfalle met pesto en kip
Fusilli met champignons gebakken in pesto
Fusilli met garnalen
Fusilli met pesto en komkommer
Fusilli met tonijn
Fusilli tricolori al tonno
Fusilli tricolori met doperwten en ham
Maccheroni met gerookte kip kaas en rucola
Mini penne met kip
Penne Caesar
Penne met carpaccio
Penne met tijm en mini mozzarella
Penne met zalm en gegrilde groenten
Penne pesto alla Genovese et Parma
Penne salade met kip en blauwe bessen
Rigatoni met rucola basilicum en tomaatjes
V Fusilli met champignons, mozzarella en aubergine
V Fusilli met gegrilde paprika, rucola en pijnboompitjes
V Fusilli met meloen
V Fusilli met spinazie en Parmezaanse kaas
V Fussili met courgette en broccoli to go
V Fussilli met lollo rosso, radijs en abrikoos
V Gnocchi sardi in tomaat met groene asperge en Parmezaanse kaas
V Maccheroni Mexicana
V Maccheroni salade
V Mini fusilli met tuinerwten en olijven
V Penne met crème fraîche en paprika
V Penne met mais en avocado
V Penne met paprika en feta
V Penne met peer en gorgonzola
V Penne pesto alla Genovese
V Tortellini met mineola en bindsla

WARME PASTA SALADES
Casarecce met zeevruchten paprika en marjolein
Fregola met courgette schelpen en verse munt
Fusilli met prosciutto
Mini penne con pesto e avocado
Penne con verdure grigliate
Penne met feta en kip
Penne met mango en rauwe ham
Spaghetti met tomaat spinazie garnalen en rode peper
V Farfalle spinaci met pesto
V Fusilli met peppadews en avocado saus
V Papardelle primavera
V Penne estiva met aardbei en avocado
V Penne met feta en paprika
V Penne met gegrilde courgette


Stéphanie en Caroline Tatin waren twee zussen die in het Franse Lamotte-Beuvron hotel Tatin uitbaatten. Toen een oververmoeide Stéphanie, de zus die het meeste kookwerk verrichte, op een zekere dag in 1889 (er wordt ook wel geschreven 1898) een taart bakte voor de gasten van het hotel, ging er iets mis. Stéphanie was eigenlijk van plan een traditionele appeltaart te bakken maar ze liet de appels te lang in suiker en boter garen. Ze probeerde de taart te redden door het deeg dat ze had klaarliggen voor de bodem van de taart boven op de pan met appels te leggen en de pan snel in de oven te zetten. Ze keerde de gebakken taart om en zette die de gasten voor. Groot was haar verbazing toen die het nagerecht bijzonder bleken te appreciëren. Oftewel een foutje kan soms best lekker zijn…

TARTE TATIN intro
Tarte Tatin met gekaramelliseerde ui & spek
Tarte Tatin met meiraap & chorizo
Tarte Tatin met peer, spekjes & kruidenkaas
Tarte Tatin met paprika & parmaham
Tarte Tatin met prei & spekjes
V Tarte Tatin classic
V Tarte Tatin met aardappel, tomaat & olijven
V Tarte Tatin met abrikozen & vanille
V Tarte Tatin met ananas & chili siroop
V Tarte Tatin met ananas & kokos ijs
V Tarte Tatin met ananas, mangochutney & zure room
V Tarte Tatin met appel & peer
V Tarte Tatin met appel & pistache
V Tarte Tatin met appel, honing & amandel
V Tarte Tatin met appel, munt & mascarpone
V Tarte Tatin met banaan & roomijs
V Tarte Tatin met bosvruchten
V Tarte Tatin met citrusfruit
V Tarte Tatin met courgette & peer
V Tarte Tatin met druiven
V Tarte Tatin met druiven & nectarine
V Tarte Tatin met druiven & romero kaas
V Tarte Tatin met gember, biet & geitenkaas
V Tarte Tatin met groene asperges & roomkaas
V Tarte Tatin met groenteroosjes
V Tarte Tatin met mango & lemon curd
V Tarte Tatin met nectarine, gember & Grand Marnier
V Tarte Tatin met peer & blauwe kaas
V Tarte Tatin met peer & gezouten karamel
V Tarte Tatin met peer, vega spekjes & kruidenkaas
V Tarte Tatin met perzik
V Tarte Tatin met pompoen, cantharellen & hazelnoten
V Tarte Tatin met prei & vega spekjes
V Tarte Tatin met prei, grapefruit & misokaramel
V Tarte Tatin met pruimen
V Tarte Tatin met rabarber
V Tarte Tatin met radicchio & geitenkaas
V Tarte Tatin met radijs, wortel & prei
V Tarte Tatin met sinaasappel & vijgen
V Tarte Tatin met sjalot & tijm
V Tarte Tatin met stoofperen & zeezout
V Tarte Tatin met tomaat, paprika, mozzarella & citroen
V Tarte Tatin met trostomaatjes & balsamico
V Tarte Tatin met venkel & appel
V Tarte Tatin met vijgen & kaneelkaramel
V Tarte Tatin met vijgen & walnoten
V Tarte Tatin met witlof & kaascrème
V Tarte Tatin met wortel & kruiden-crème fraîche
V Tarte Tatin met wortel, feta & hartig taartdeeg

Het verschil tussen een terrine en een paté

Als men het in Frankrijk over een terrine heeft kunnen ze het hebben over de vorm waar je de terrine in maakt maar ook over het gerecht de terrine zelf. Een terrine is over het algemeen een rechthoekige vorm met aan weerszijde handvatten en vaak heeft het ook een deksel. Die deksel geeft meteen het verschil aan tussen het gerecht de terrine en de paté. Een terrine wordt afgedekt met een deksel en een paté met deeg. Een paté is officieel een vleesgerecht met een deegkorst er om heen. En een paté eet je zowel koud als warm terwijl je een terrine bijna altijd koud eet.

Het verschil tussen die twee zit hem ook al in de naam namelijk terrine komt van het woord terre. Terre betekent aarde en een terrine is dus ook vaak gemaakt van vuurvast aardewerk. In het woord paté zit het Franse woord pâte wat deeg betekent. De klassieke terrine bestaat meestal uit vlees, wild en gevogelte met kruiden, sterke drank en is omhuld met spek. Vaak was aan het deksel van de terrine al te zien waar de terrine van gemaakt was, door het deksel de vorm te geven van bijvoorbeeld een kip of een konijn.

Tegenwoordig worden er steeds meer terrines gemaakt van vis, schaaldieren en groenten. Deze zijn dan vaak omhuld met gelei.

Deze recepten zijn voor meerdere personen!
Terrine Cassoulet
Terrine de campagne
Terrine met kip en paddenstoelen
Terrine van biet-wortelstamppot met gerookte zalm
Terrine van gerookte-kipmousse met asperges
Terrine van ham en bockbier
Terrine van ham en champignons
Terrine van ham in peterseliegelei
Terrine van konijn en fazant
Terrine van paddenstoelen met ham
Terrine van zalm, kabeljauw en spinazie
Terrine van zalm, rode biet en komkommer

V Terrine eet de regenboog
V Terrine met bloemkool en broccoli
V Terrine met gegrilde groente, ricotta en pesto
V Terrine met komkommer en paprika
V Terrine met paddenstoelen, kaas en amandel
V Terrine met paddenstoelen
V Terrine Ratatouille
V Terrine van bietjes en geitenkaas
V Terrine van broccoli met yoghurt
V Terrine van gegrilde en gemarineerde groenten
V Terrine van groente en ei
V Terrine van groente in aspic
V Terrine van Mediterrane groente en kruiden
V Terrine van minestrone in aspic
V Terrine van prei met geitenkaas
V Terrine van rode en gele biet
V Terrine van tofu, rode biet en komkommer
NAGERECHTEN
NV Terrine met yoghurt en rood fruit
NV Terrine van fleurig meloenijs
NV Terrine van wentelteefjes met kaneelbavarois

Een tajine is oorspronkelijk een aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken en kent haar oorsprong in de Berberse keuken.

Heb je geen tajine, dan geen nood, een stevige pan of ovenschaal met deksel werkt ook.

Tips & tricks van de tajine
Gerechten uit de tajine:
Tajine met gehakt, courgette en couscous
Tajine met honingkip en couscous
Tajine met kabeljauw op Marokkaanse wijze
Tajine met kefta en ei
Tajine met kip en citroen
Tajine met kip, abrikoos en amandelschilfers
Tajine met kip, groenten en olijven
Tajine met lam, aubergines en kikkererwten
Tajine met lam, saffraan aardappelen en abrikozen
Tajine met lam, zoete aardappel en kikkererwten
Tajine met lamsschouder, groenten en koriander
Tajine met merguez en couscous
Tajine met scampi’s diabolique en couscous
Tajine met vis en couscous en wortelsalade
Tajine van kefta en ei met citroen-koriandercouscous
Tajine van kefta en tomaat
Tajine van kip met citroen en geroosterde wortelen
Tajine van kip met olijven en ingelegde citroenen
Tajine van kip, venkel en kikkererwten
Tajine van konijn met kikkererwten
Tajine van lam met amandel
Tajine van lam met doperwtjes
Tajine van lam met saffraan en gember
Tajine van Marokkaans kippengehakt met couscous
Tajine van pastinaak en duif
Tajine van rund met pompoen en kruidige couscous
Tajine van runder steak met dadels
Tajine van vis met aardperen
Tajine van West-Afrikaanse kip en zoete aardappel
Tajine van zeeduivel
V Tajine Afrique du Nord
V Tajine met geroosterde aubergine en olijven
V Tajine met groente en pompoen
V Tajine met groente, pompoen en citroencouscous
V Tajine met groenten en linzen
V Tajine met zuidelijke groenten
V Tajine van aubergine en kikkererwten
V Tajine van groenten met pistou
V Tajine van groenten met rouille
V Tajine van Marokkaanse groente
V Tajine van pompoen en gember
V Tajine van tomaat en ei
V Tajine van tomaten, aubergine en feta
V Tajine van witte en groene asperges
V Tajine van wortel en pompoen met quinoa