Bijna iedereen weet wel dat vis goed voor je is. Maar waarom dat precies is en hoeveel je precies nodig hebt, dat weet niet iedereen. Het gezegde ‘Zo gezond als een vis’ bestaat niet voor niets, want vis bevat veel vitamines, mineralen, eiwit, ijzer en gezonde vetten. De Gezondheidsraad adviseert daarom minimaal 1 keer per week vis te eten voor de benodigde vitamines, mineralen en vetten.
En nu gaan we naar de recepten, zij staan in alfabetische volgorde, alleen of het een voor-, lunch- of hoofdgerecht is niet. Aan vissoepen wordt een apart hoofdstuk gewijd.
De Hollandse Nieuwe kan weer gegeten worden. naast het bekende haring-happen, eventueel met uitjes en zuur, hebben wij, via Visrecepten.nl, een aantal speciale haringgerechten bij elkaar gebracht.
De Hollandse garnaal is grijsbruin van kleur en heeft een afgeplat lichaam. De maximale lengte is 8 cm. De Hollandse garnaal wordt ook wel grijze garnaal genoemd. Gepelde garnalen hebben een zoetige, roomachtige geur en een malse, stevige structuur. De Hollandse garnalen die we in de winkel kopen, zijn al gekookt. Voor warme gerechten hoeven ze dus alleen nog maar even opgewarmd te worden. Zo kort mogelijk, want anders worden ze droog en taai.