Hoe komt het toch dat eten op een stokje altijd beter smaakt? Nostalgie naar onze kindertijd of lekker rebels eten zonder mes en vork! Eten op stokjes is fun, origineel én je kunt er alle kanten mee op. Vooral op de BBQ! Maar bij minder mooi weer kunnen die spiesjes ook in de grillpan.
De letters voor het gerecht geven aan of het een Bijgerecht is of een Hoofdgerecht.
De rijsttafel is een combinatie van rijstschotels en bijgerechten uit de Indonesische keuken en Indische keuken, ontstaan in Nederlands-Indië, aangepast aan de Europese smaak. Er zijn veel verschillende gerechtencombinaties mogelijk zoals babi ketjap, rendang en sambal goreng. Daarbij kan kroepoek, atjar en seroendeng geserveerd worden om het een rijsttafel te maken. De gerechten komen uit alle delen van Indonesië.
Bij de combinatie van gerechten wordt gezocht naar evenwicht. Tegenover een zoet gerecht plaatst men een zuur gerecht, tegenover een vet gerecht een niet-vet gerecht. Een rijsttafel moet volgens sommigen uit minimaal 44 en volgens anderen 40 gerechten bestaan. Waarschijnlijk is dit gebaseerd op een heilig getal. Wanneer een rijsttafel minder gerechten bevat zou er gesproken worden over een mini-rijsttafel.
Zin om te wokken? Je kunt eigenlijk alle groenten wokken: van Hollandse spruitjes en bloemkool tot paksoi. Wij zijn fan van wokken: het is snel, makkelijk, lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Tijdens het roerbakken gaar je vlees, groente of vis snel op een hoge temperatuur, waardoor sappen en smaken behouden worden. De ideale maaltijd dus!