Ken jij de mosselman?


Een hardnekkige fabel betreft de ‘r’ in de maand. Vroeger waren mosselen alleen verkrijgbaar in de maanden met een ‘r’ in de naam. Dit had alles met houdbaarheid te maken. Maar sinds gekoeld vervoer beschikbaar is, zijn mosselen van juli tot april verkrijgbaar.  Zo blijven er negen maanden per jaar altijd mooie Zeeuwse mosselen. Nog beter is de stelregel aan te houden van de ‘r’ in het seizoen: mosselen zijn er in de zomer, herfst en winter, en doorgaans niet in de lente.

PDF van deze gerechten:
++Mosselen koken basisrecept
+Mosselen Bretagne
+Mosselen España
+Mosselen Italia
+Mosselen Mediterranee
+Mosselen Nippon
+Mosselen Normandie
+Mosselen Português
+Mosselen Provençe
+Mosselen Sicilia
+Mosselen Thịy
+Mosselen Việt Nam
+Mosselen Vlaamse wijze
+Mosselen Zeeland
Bloody Mary soep met mosselen
Gegratineerde mosselen met spek
Gewokte Zeeuwse mosselen
Mosselbeignets
Mosselen arrabbiata
Mosselen gegratineerd
Mosselen in tomatensaus
Mosselen met bockbier en gerookte ham
Mosselen met room en cider
Mosselen met venkel en bospeentjes
Mosselen met witbier
Mosselen van de BBQ met kruidenboter
Mosselen van de BBQ met venkel en chorizo
Mosselmaaltijdsoep met tomaat
Mossel-vissoep de France
Pizza di Mare
Plaatpizza met mosselen en ansjovis
Zilte groenten