Hollandse garnalen – De Kleine Smaakmaker


De Hollandse garnaal is grijsbruin van kleur en heeft een afgeplat lichaam. De maximale lengte is 8 cm. De Hollandse garnaal wordt ook wel grijze garnaal genoemd. Gepelde garnalen hebben een zoetige, roomachtige geur en een malse, stevige structuur. De Hollandse garnalen die we in de winkel kopen, zijn al gekookt. Voor warme gerechten hoeven ze dus alleen nog maar even opgewarmd te worden. Zo kort mogelijk, want anders worden ze droog en taai.

Hieronder een aantal recepten met deze Kleine Smaakmaker:
Hollandse garnalen cocktail met sherrysaus, grapefruit en avocado
Hollandse garnalen en kabeljauw ovenpakketje
Hollandse garnalen en Thaise bouillon
Hollandse garnalen gratin met courgette en tomatensaus
Hollandse garnalen loempia
Hollandse garnalen met een kruidige sandwich van knäckebröd
Hollandse garnalen met een salade van gerookte krieltjes en zuurkool
Hollandse garnalen met een witlof- oesterzwamsalade
Hollandse garnalen met gegrilde knolselderij
Hollandse garnalen met gnocchi en gepofte paprikasaus
Hollandse garnalen met komkommer gazpacho
Hollandse garnalen met spaghetti
Hollandse garnalen met zilte bietensalade
Hollandse garnalen mousseline met tong en witbier
Hollandse garnalen paté
Hollandse garnalen risotto met champignons en saffraan
Hollandse garnalen saus met aardappelspaghetti
Hollandse garnalen sushi en wasabi mayonaise
Hollandse garnalen taco’s
Hollandse garnalen wrap