Hmmm, hummus!

Hummus is een puree op basis van kikkererwten, sesamzaadsaus (tahin) en enkele andere ingrediënten. Hummus is afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Hummus wordt ook gemaakt op basis van andere bonen of erwten maar ook pompoen. Hummus wordt onder andere met pitabrood en Turks brood gegeten. Over een bord hummus wordt meestal wat olijfolie gegoten. Zo’n bord wordt bovendien vaak versierd met wat peterselie, groenten en/of (saus van) scherpe peper. Hummus wordt ook als dip bij falafel geserveerd.
Een aantal ingrediënten zijn makkelijk zelf te maken:
Zelf dukkah maken
Zelf hummus maken
Zelf ingemaakte citroen maken
Zelf labne maken
Zelf tahin maken
Alle recepten zijn vegetarisch/vegan
Hummus klassiek recept
Hummus met aubergine
Hummus met avocado
Hummus met biet
Hummus met chocolade
Hummus met doperwten en koriander
Hummus met erwten, kruiden en limoen
Hummus met feta en koriander
Hummus met gepofte knoflook
Hummus met geroosterde boerenkool
Hummus met kokosmelk, citroen en kurkuma
Hummus met koriander
Hummus met paprika’s en hazelnoten
Hummus met pittige harissa
Hummus met pittige kruidenolie
Hummus met pittige paprika
Hummus met pizzasmaak
Hummus met pompoen
Hummus met wasabi
Hummus met wortel, kurkuma en komijn
Hummus met wortel
Hummus met zhug
Hummus van bieten
Hummus van cashewnoten
Hummus van doperwten en limoen
Hummus van edamame boontjes
Hummus van gegrilde puntpaprika
Hummus van kidneybonen
Hummus van pompoen en kerrie</a
Hummus van reuzenbonen
Hummus van rode paprika
Hummus van witte bonen en doperwten
Hummus van zongedroogde tomaten